Turkse vlag Uw Turkije

Turkije reisverslagen

Voeg hier uw reisverslag toe, we zijn blij met uw bijdrage !

PrikbordUw oproepen en advertenties kunt u op het prikbord gratis plaatsen.
GastenboekLees hier wat men over ons schrijft, en voeg uw eigen bericht toe.
Uw advertentieZet uw reclame op een van de meest bezochte Turkije site!

Momenteel 9 bezoekers online - Reisverslagen werden vandaag: 13079 * bezichtigd.

ikkuh (2007-03-23)
hallo allemaal
hoestie nou
alles kids
marre hoe was nou een beetj op vakanie
ht was sppr leuk
om nog wel een x te doen
kben egt sppr bruin trug gekomme
nie normaal meer
nt een niger
marhu khoop dat jullie vakantie ok een betje gaaf was
ksie jullie allemaal nog wel een x
doei doei
^Naar boven
T (2007-01-01)
Turkije is dé nieuwe vakantiebestemming voor veel Europeanen. Overal in Turkije worden appartementen complexen gebouwd en dit vooral langs de Mediterraanse kust. Een stad waar je een dergelijke appartementen complex kan terugvinden is Mersin Cesmeli aan de Zuidkust van Turkije.

Mersin is niet alleen gekend voor de blauwe zee en het prachtige weer, maar ook voor de vele leuke dingen die je daar als toerist kan doen. Je kunt er vele uitstappen en andere aangename dingen plannen. Bijvoorbeeld de Hemel en Hel tour die je meeneemt naar enkele grotten die dezelfde naam dragen.

We vertrekken om 9 u s’morgens om de Hemel en Hel grotten te bezoeken, daarna staat een andere grot op het programma met een ietwat geneeskundige naam, nl. de astma grot. Hierna gaan we richting Akyar of witte rotsen genoemd: een echte streling voor het oog. Het middagmaal is inbegrepen in deze tour. Na het middagmaal gaan we naar het Narlikuyu museum waarna de dag eindigt met een bezoek aan Kiskalezi, ook gekend onder de naam ‘ meisjeskasteel ‘ .

Na een dag van de wonderen der natuur te hebben genoten is het tijd voor een brokje geschiedenis.
Als je kiest voor de Uzuncaburc tour dan krijg je de mogelijkheid de Cambazli kerk en de Olba aquaduct te bezoeken. Uzuncaburc werd stad in het jaar 72 AD en kreeg de naam Diocaesarea. Je kan er de tempel van Zeus Olbius bezoeken alsook het amfitheater, de Tyche tempel , de stads- en haven poort en de Hellenistische toren.
Op het einde van de dag keren we terug naar het hotel of het appartement via Issikale en Karakabakli, 2 Oudromeinse nederzettingen.

Terug naar de natuur met de Vogel Paradijs Tour! Deze tour is fantastisch voor degene die houdt van de gevleugelde inwoners van Mersin Cesmeli en omgeving.
Het is een aanrader mee te gaan met de vroege uitstap. Deze vertrekt om 7 u s’morgens om er zeker van te zijn dat je de vogels nog in hun volle schoonheid kan bewonderen. De uitstap duurt ongeveer 4 uur. Het is natuurlijk aangeraden goede stapschoenen aan te trekken en voldoende water mee te nemen aangezien er onderweg geen mogelijkheid is om iets aan te kopen. Na de uitstap krijg je een maaltijd aangeboden.

Intussen heb je misschien behoefte aan een beetje rust en ontspanning en wil je genieten van een dagje aan het zwembad van het appartementen complex.
Maar, er zijn nog meer uitstappen en excursies mogelijk in en rond Mersin en deze zijn te mooi om er zomaar aan voorbij te gaan.
De Alahan Convent Tour kan best je volgende uitstap worden. Je brengt een bezoek aan het Frederick Barbarossa Monument aan de Göksu rivier, gevolgd door een halte aan de brug over de Göksu om te genieten van het panoramische uitzicht. Hier kan je fantastische foto’s nemen ( met of zonder jou in beeld) . Maar, de dag is nog niet voorbij… Je kunt het middagmaal nemen in de stad Mut, gekend voor de moskee uit de Seldjoekische tijd en de Pasha tombe. Hierna krijg je de kans om een bezoek te brengen aan een park met bomen van meer dan 300 jaar oud. De dag eindigt met een bezoek aan een typische Turkse kruiden en specerijen markt.

De ruïnes van Basilicas ( Kanli Divane) uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periode kan je bezoeken tijdens de Kanli Divane Tour. Deze uitstap start om 9u s’morgens. Een bezoek aan de ruïne van het amfitheater van Ayas staat ook op het programma. Hierna gaat de uitstap verder naar Korykos, overblijfsel van het vroegere Kizkalesi, gevolgd door het middagmaal ter plaatse.

En we gaan verder met een ontspannende Picknick Tour. We hebben 2 locaties voor deze uitstap, nl. de Kayacik vallei of Akyar. Het is voornamelijk afhankelijk van het weer welke locatie er gekozen wordt voor deze uitstap. Na de picknick kan u de rest van de dag doorbrengen in het appartementen complex, dat intussen je favoriete plekje om te ontspannen zal geworden zijn.

Nog in de stemming voor meer uitstappen en plezier maken?

Laat ons dan verdergaan met een bergwandeling waarbij we passeren door enkele bergdorpjes en voorbij de Göksu rivier. Het is een stevige wandeling, je komt voorbij enkele typische Turkse bergdorpjes en je kunt eventjes smaken van het typische landelijke leven. De tour eindigt met een typische Turkse landelijke maaltijd in één van de dorpjes.

En als laatste, maar daarom niet het minste, voor de echte jagers onder ons, hebben we de Everzwijn ( Wildzwijn ) Jacht Tour in de bossen van Silifke. Deze uitstap is iets duurder, maar wordt begeleid door een ervaren jager en geweren en munitie worden voorzien. Er zal veel gewandeld worden tijdens deze uitstap vooral omwille van de everzwijnen die waarschijnlijk niet akkoord gaan met jou plannen voor die dag.

Mersin Cesmeli en omgeving is een spannende en avontuurlijke plaats om je vakantie door te brengen. De talrijke uitstappen en activiteiten houden de meest avontuurlijke vakantieganger wel eventjes bezig. Voor de vakantieganger die het eerder rustig aan wil doen is er zeker voldoende rust en ontspanning te vinden in het luxueuze appartementen complex.


Auteur:
dit artikel werd geschreven door B.Rane, gesponsord door www.turkeypartners.be, <a href=\"http://www.turkeypartners.be\">verhuurder van vakantiehuizen in Turkije in het appartementen complex Liparis te Mersin Cesmeli</a>.
^Naar boven
Marianne (2006-12-31)
Eind oktober ben ik 2 weken naar Turkije geweest. 1 week naar Istanbul, 4 dagen naar Kapadokya en een paar dagen op bezoek bij een Turkse familie in Izmit. Wat een stad dat Istanbul, zo vol leven en gezelligheid. Geen saai moment gehad. Alle bekende dingen bezocht: de cisterns, aya sofia, blauwe moskee, topkapi, de bazar. Aanrader is de boottocht over de Bosphorus waarbij je ca 6 verschillende plaatsen aandoet. Kost maar een paar euro. Kapadokya was adembenemend mooi! Ondergrondse steden, schitterende rotswoningen, maanlandschappen. Ben ernaar toe gegaan met het vliegtuig vanuit istanbul. Ga zeker niet met de bus dat soort afstanden doen! 3 dagen rondgetoerd met een klein groepje met gids. Geweldige vent Selim, wist zoveel te vertellen op een leuke manier. Zal dit zeker nooit vergeten en heb Turkije definitief in mijn hart gesloten. Daarna nog een paar dagen bij kennissen in Izmit. Geen mooie stad, maar wel ontzettend gastvrij ontvangen en behandeld. Heel goed voor ons verwende westerlingen om weer eens even zo te leven. Voor mij was het alsof ik 40 jaar terugging in de tijd. Ik moet zeggen dat ik sinds die tijd mijn aardse goederen des te meer waardeer.
^Naar boven
Nynke (2006-12-06)
Afgelopen zomer naar Bodrum geweest, Isis, Het was geweldig, echt de beste vakantie ever!!! Daar ook mijn lieve vriend leren kennen(ercüment, Leeft in Izmir..=(...)Op zondag kwamen we aan, en shit ja een tas weg..daar begon het al mee, en toch was het geweldig..Er waren direct allemaal gast vrije mensen die ons hielpen met het vinden van de tas..maar toch, niets gevonden, dus naar het hotel zonder tas..eenmaal in het hotel aangekomen was het 20.30, lekker gegeten, en direct het bedje in gedoken..De volgende morgen keken we onze ogen uit..wat was dit een mooi land zeg!! het was \'s ochtends heel vroeg, en toch allemaal mensen wakker, kortom het was super!! 12 dagen geweest, ik wou niet weg!! veel gejankt en ook lol gemaakt Türkiye, seni seviyorum!! çok özledim!!!!!! Güle güle Nynke
^Naar boven
Sancak (2006-11-06)
Dit jaar is er in de winter geen chartervlucht meer naar Izmir.
Om naar Kusadasi te kunnen komen kon ik kiezen tussen een vlucht naar Istanbul of naar Antalya.
Ik heb gekozen voor Antalya (423km van Kusadasi).
Met Corendon kon ik voor 19 Euro naar Antalya er kwamen op de prijs nog 46 euro belasting en 10 euro omdat ik met creditcard via internet heb betaald. In totaal dus een enkeltje Antalya voor 75 Euro.
22.30 landde ik in Antalya om naar de busterminal te komen heb ik een taxi genomen voor 30 YTL ( 16 Euro).
Om 23.00 uur was ik op de busterminal met de busfirma Kamil Koc kon ik om 23.30 naar Aydin voor 22 YTL (12 Euro).
In de bus kregen we wat te drinken en te eten daarna probeerde ik wat te slapen de reis van Antalya naar Aydýn zou ca. 6 uur duren.
S nachts om 02.00 uur stopte de bus, ik deed me ogen open en zag dat we midden in de sneeuw stonden hoewel het s nachts in Antalya nog plus 15 graden was. De weg was afgesloten door de politie en al gauw vormde zich op de weg een file met bussen vrachtwagens en autos.
Tussen de autos liep een man die probeerde midden in de nacht en sneeuw sneeuwkettingen te verkopen. Hij verkocht ze niet alleen maar zette ze in de gure wind ook op de banden.
Na 1 uur gewacht te hebben konden we verder we waren in de bergen ca. 100 km voor Denizli (Pammukkale). Vlak voor Denizli stopten we aan een wegrestaurant om wat warms te eten.
´s morgens om 6.30 uur waren we in Aydin, de bus ging verder over de snelweg naar Izmir. Ik kon op de busterminal (otogar) om 6.45 uur een dolmus naar Kusadasi nemen (5 YTL- 2,70 Euro).
Een uur later was ik eindelijk in Kusadasi: stralend blauwe hemel en een donkerblauwe zee voor mij, alleen wat koud.
De reis van Eindhoven naar Kusadasi heeft mij ca. 106 Euro gekost en in totaal 12 uur geduurd.
Via Istanbul met een binnenlandse vlucht naar Izmir zou het waarschijnlijk sneller geweest zijn.
^Naar boven
Cheya (2006-10-27)
Het bericht wat hieronder staat .....komt dat van iemand uit Leeuwarden? Ik ben bezig met mijn turkse lessen maar dit gaat me nog nét iets te ver om te kunnen begrijpen...tenminste...niet alles.

Ik kom zelf ook uit Leeuwarden vandaar mijn vraag, hieronder staat mijn lange reisverslag van Cheya

Görüsürüz
^Naar boven

  <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   >> blijf op de hoogte