Turkse vlag Uw Turkije

Turkije reisverslagen

Voeg hier uw reisverslag toe, we zijn blij met uw bijdrage !

PrikbordUw oproepen en advertenties kunt u op het prikbord gratis plaatsen.
GastenboekLees hier wat men over ons schrijft, en voeg uw eigen bericht toe.
Uw advertentieZet uw reclame op een van de meest bezochte Turkije site!

Momenteel 5 bezoekers online - Reisverslagen werden vandaag: 2484 * bezichtigd.

leny (2007-10-21)
ik ben dit jaar voor het eerst naar turkye gegaan naar een plaatsje dat karaburun heet dit ligt ongeveer 120 km van izmir het is een hele mooie omgeving ga er zeker volgend jaar weer naar toe
wat ik begrepen heb is dat deze kant van turkye nog niet zo bekend is maar echt de moeite waard om er eens heen te gaan
ook zijn de mensen daar heel erg behulpzaam er zijn er maar weinig die de engelse of de duitse taal spreken maar met gebaren weten ze meestal wel wat je bedoeld ook is het er erg goedkoop
^Naar boven
merhabah (2007-10-21)
Je kan NOOIT alles van hen weten,Ze zijn de mooiste praters ,een gouden raad!!!probeer eens zo vlug tegen hem in te gaan!!!!dan sta je pas verstelt.Een vrouw heeft helemaal geen punten,dat word pas duidelijk als je met zijn vrienden een onderonsje zou hebben,of als je hen op een leugen betrapt. (voor westerse vrouwen is dat heel gewoon)voor hen niet ,als je bij de pinken bent zou meer te weten kunnen komen.Ze voelen zich pas veilig als ze weten waar je bent ,elke minuut van de dag,met wie je praat en wat je zegt.
zijn vrienden zullen hem ten alle tijden dekken ,dat zit in hun cultuur,ook in in plaatsen van herkomst.Als je wilt verder gaan is je keuze ,maar een vrije vrouwe te zijn kun je vergeten.Als we hier een mening hebben,zijn we vrij het te zeggen,vergeet dat bij hen,het is een schande het hun raad te geven in bij zijn van vrienden,of iets beter te weten.Hier is een man ,een man als hij werkend voor zijn kinderen kan zorgen,Daar is een man als hij veel vrouwen kan versieren,en eentje aan de kust dat hij geldelijk kan leegmaken is extra.Hun vrouwen hebben toch geen idee hoeveel zij aan de kust verdienen,ze leren hun niets eens met geld om te gaan.Dit zijn enkele eerlijke gouden tips ,wees op je hoede!!!!
^Naar boven
mayo (2007-10-13)
Iyi günler
Ik heb de afgelopen 2 jaar in een aantal bezoeken in totaal 2 maanden in Turkije rondgetrokken en ik moet zeggen...alleen maar positieve ervaringen. Turken zijn zo gastvrij. Harika!!! (wonderbaarljk). Het is dus prima mogelijk om als vrouw alleen, veilig, op de bonnefooi door dit prachtige land heen te trekken. In het begin had ik een tent bij mij, maar er zijn maar weinig campings en pensions zijn zo goedkoop dat het eigenlijk zonde van al het sjouwen is. Ik heb voor vertrek wel via het buurthuis voor 1 euro per les (!) de basisbeginselen van de Turkse taal geleerd. Dat blijkt een goede ingang om contacten te leggen om de Turken iets beter te leren kennen. En uiteraard heb ik altijd een ring om en zeg dat ik getrouwd ben. Niet dat de Turkse charme niet op mij werd uitgeprobeerd maar ik ben nooit op avances ingegaan en juist dat heeft mij veel vriendschappen voor het leven opgeleverd! Mijn bijnaam in Foça is: \'mayo-no-sex\' wat erg grappig is omdat mijn naam (mayo) in het Turks \'bikini\' betekent :)
Ik lees op dit forum diverse verhalen van vrouwen die wel relaties zijn aangegeaan en ik ken er ook diverse. Mijn advies is: geniet ervan maar maak je niet al te veel illusies. Inshallah...De cultuurverschillen zijn gewoon groot. Ik heb in Nederland een half jaar een relatie gehad met een Turkse Nederlander, geboren en getogen in Nederland (ik ben vaker in Turkije geweest dan hij!) maar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw: omdat ik in mijn leven omga met andere mannen, al zijn het klasgenoten of collega\'s, zou het wat hem betreft nooit een serieuze realtie hebben kunnen worden....
Toch denk ik dat het vinden van de liefde van je leven daar niet perse onmogelijk is ( overal liggen kansen: ik heb HEM uiteindelijk op het internet gevonden;) maar ontmoetingen in de toeristische gebieden zijn per defenitie \'verdacht\'. Turken zijn pragmatisch en oportunistisch. Ze proberen het gewoon en het lukt! En geef ze eens ongelijk. Wij zijn op zoek naar een vakantie en niet vies van romantiek en dat is daar goed \'verkrijgbaar\'. Zij zijn op zoek naar middelen (geld) maar ook contacten in Europa en dat hebben wij ze te bieden. Het is zelfs zo dat in Turkije het principe van \'Hediyeler\' (geven) heel erg belangrijk is (èèn van mijn uitkomsten uit mijn onderzoek dat ik voor mijn studie culturele antropologie in Turkijke heb gedaan) maar het is altijd een wederkerig iets: als je iets krijgt geef je ook iets terug! Als je dat begrijpt wordt elke vakantie in Turkije een bayram (feest).
Selamler Mayo





^Naar boven
GeeKay (2007-10-06)
Goh wat een verhalen allemaal........... Het maakt me een beetje bang.

Ook ik heb in juni van dit jaar een Turkse vriend ontmoet.
In juli ben ik terug gegaan voor slechts 4 dagen om hem weer te zien.
En om te kijken of de gevoelens wedrzijds nog aanwezig waren. Hij was alleen maar aan het werk daar. Weinig tyd voor mij en weinig kunnen bepraten wat betreft een relatie.Maar begrijpelijk, hoogseizoen in het hotel waar hij werkt, S Avonds gingen we wel uit maar altijd waren zijn vrienden erbij,Nooit een moment alleen, alleen s nachts in onze hotelkamer.
Ik baalde er van en mijn laatste avond zou hij tyd voor ons alleen hebben,echter wat gebeurd er?? Ja lach maar.op het strand viel hij als een blok in slaap,niet wakker te krijgen.Ik heb hem alleen achter gelaten op dat strand en ben alleen naar onze hotelkamer gegaan waar ik de nacht alleen heb door gebracht.
Ook wel begrijpelijk dat hij moe was want hij werkt echt heel hard
In tegenstelling tot andere verhalen heeft hij alles voor mij betaald,

We smsen en msn heel vaak, hij zegt echt met mij verder te willen en dat ik zijn familie moet ontmoeten.
Ik zou in september voor 2 weken gaan,hij zou een hotel zoeken voor ons en ik hoefde alleen de reis te betalen.Echter later vroeg hij me of het bezwaarlijk voor me was ook de helft van het hotel mee te betalen,geen probleem zei ik. Ik ben niet gegaan,ik had een raar gevoel en iets zei me niet te gaan.

Hij vond het jammer,dacht dat ik een grapje maakte.
Volgens zijn broer was hij erg verdrietig er onder.Maar ja.....

Even daarna zei ik ,ik wil een paar dagen komen.Hij vond het leuk,maar ineens moesten we dan ook naar Ankara toe omdat hij zijn familie beloofd had dat ie in die tyd zou komen.Ik zei ,nee dat vind ik een gedoe ,ik wil gewoon in Gumbeth blijven , de tijd is me te kort daar voor en ik vlieg alleen maar heen en weer en ben bang dat ik mijn vlucht terug niet haal.Kun je dan niet een paar dagen later naar je familie gaan?
Denk je dat ie dan een paar dagen later naar Ankara zou gaan? Nee hoor, Terwijl hij geen ticket had nog.
Ik zei,oke dan niet ga maar naar je familie in Ankara ,ik blijf bij mijn familie in Holland.

Eerder vertelde hij me dat hij gescheiden is van een Ierse dame,waar hij ook een dochtertje bij heeft, kindje heeft hij nooit gezien, later bleek dat de Ierse haar handtekening nooit gezet heeft onder de scheidingsakte en zij is nu niet te vinden ook niet door de ambassade om het alsnog te doen.Hij is dus niet gescheiden nu.

Hij wil echter wel dat ik kom.
Ook dat ik zijn familie moet ontmoeten.
Ik kan komen wanneer ik maar wil.
Het komt bij mij over dat hij alles meent wat hij zegt.
Maar door diversre verhalen en wat ik hier lees ben ik toch wat angstig geworden.
IK weet ook wel dat je niet alles moet geloven en vergelijken en ik mijn vriend moet vertrouwen.maar ja een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Ik weet nu niet meer waar ik aan toe ben en wat ik er mee aan moet??

Heeft iemand hier nog ervaring mee?





^Naar boven
annita (2007-09-28)
4 jaar geleden kwam ik in een depressie,men rade me aan er eens op uit te trekken ,eens een vakantie te nemen.met eeen vriendin en haar kinderen trokken we naar Bodrum.Wat toen een fijne vakantie was is nu een nachtmerrie geworden.op het strand ontmoeten we eeen turkse man ,vriendelijk en hij was de plaatselijke verhuurder van matjes voor de zonnebedden.hij sprak helemaal geen engels maar was zeer behulpzaam.na enkele dagen kwam rond de middag zijn broer en zo maakte we kennis met deze don-juan die goed engels sprak en in bitez in een hotel werkte als kaptin.wat hadden we het goed samen.hij probeerde voor de avonden af te spreken,maar daar we kinderen bij ons hadden,en ik niet van het nachtleven in disco hou hielden we het gezellig in een dicht bij het hotel zijnde restaurant waar het ook goed toeven was voor de kinderen
na de vakantie sprak ik af met mijn man eens terug te gaan naar bitez en kennis te maken met hem en zijn vrienden.daar er wat sinds lange tijd problemen waren tussen mijn man en mij raakte ik verliefd op deze turkse man en van het een kwam het ander.
al vlug vroeg hij mij om wat geld ,het seizoen was afgelopen en daar zij niet zoveel verdienen in het hotel gaf ik hem geld om de winter door te komen.het volgend jaar ging ik weer terug naar bitez met mijn vriendin en om mijn gevoelens eens te peilen.we bleven goede vrienden en later ook met mijn man kon hij het goed vinden.het verleden liet ik voor wat het was en schikte mij in onze vrienschap
het jaar nadien trokken we naar het oosten van turkije en bezochte hun familie en vrienden in nusaybin,alles was fantastisch fijne mensen enz.
hij en zijn vrienden maakte voor ons alles oke en tijdens een van onze uitstappen stelde hij voor samen het komende jaar een restaurant in bodrum te beginnen.ik keek er een beetje vanaf maar voor mijn man was dit al vlug oke.ik kon mij dikwijls vrij maken van mijn werk maar dat was niet het geval voor mijn man.ik was dan ook weer bewust van mijn gevoelens voor deze don-juan.het restaurant kwam in orde tijdens winter en april zouden we openen,hij zou de zaak runnen met zijn broers en wij zouden ons geld er insteken.zo gezegt zo gedaan.ik wist toen niet dat er veel geregeld werd door de tweede broer,zelfs tijdens zijn werk op het strand 2jaar voordien regelde hij de afspraken als er een goed uitziende vrouw op het strand was liet hij het aan zijn broer in bitez weten.
in april liep alles vlot en had ik terug veel kontakt met hem en het werd terug weer een grote liefde.
in mei kwam ik ook alleen naar daar en had ik al vlug in de gate dat er een andere vriendin van hem ter plaatse was voor 12dagen.hij verlochende het natuurlijk.tegen dat die vrouw bijna vertrokkken was ,arriveerde er al een ander .en ga zomaar door.begin juni kwam ik weer en hoorde ik in het centrum van gumbet zeggen dat hij de zaak runde met een hollandse vrouw.die vrouw zou de hele zomer blijven.zo,hij probeerde met mij de dagen door te brengen met shopppen voor het restaurant waar ik het meeste
van betaalde en de nachten bracht hij met haar door.ook zij moest haar geld inbrengen naar verluid we wisten voordien helemaal niet van haar bestaan en zeker niet dat er een derde partner in t spel was.hij verloochende alles en wilde niet dat ik veel contact met haar hield.later begreep ik dat hij een vuurtje stookte tussen mij en die vrouw.ik was razend en durfde niets aan mijn man te vertellen.ik kon ook niet aan haar gsm nummer geraken.
in totaal heeft hij zeker 8a10 vriendinnen laten komen ,mooi uitgekiend als ik er niet was.daar er zoveel geld in het restaurant zat wilde mijn man het jaar nadien weer proberen,met beter afspraken begonnen we er terug aan ,ik
geloofde hem niet zo best ,maar mijn man geloofde in de vriendschap en ook vertrouwen in hun familie.ik en mijn man groeide meer uit elkaar en ik kon hem niet alles vertellen.
nu,het seizoen is weer voorbij,weer geld verloren en ook veel tijd en liefde ingestoken.maar ik heb gemerkt dat in turkije een WOORD geen WOORD is.respect is ver te zoeken.alles voor de familie en verder ben je vriendelijk bedankt.soms denk ik eraan zijn vader in te lichten,mischien maakt hij in de toekomst meer slachtoffers.zijn vader is wat wij hier noemen een hoca voor een heel gebied(bischop)heel bekent en heel geliefd.
jullie kunnen het mischien niet geloven ,maar na het sluiten vroeg hij mij 15000euro om een dolmus te kopen ,want hij kan toch niet met lege handen in mardin aankomen.
dit is in het kort verteld ,ik zou een best-seller kunnen schrijven.
geloof me er lopen zo vele gedupeerde vrouwen rond,maar deze heeft mooi mijn hele familie gebruikt,en ook zijn eigen familie die hij ons voorstelde als zuiveren en garantie betrouwbaar.



^Naar boven
annita (2007-09-11)
Ik ben sinds jaren ook een turkije-fan.Ik had respect voor hun geloof,traditie enz.Uit interesse heb ik dan in de voorbije jaren vele plaatsen in het binnenland bezocht.Van oost tot west.Ook heb ik 4jaar een relatie gehad met een turkse man.En neem van mij aan ,je kent ze nooit.
Ongelooflijk lief,behulpzaam,romantisch,enz.enz.Maar die romantiek moet je met vele vrouwen delen.Uit ervating weet ik dat zij er menige op nahouden,Verleden jaar dacht ik ook de enige voor hem te zijn,maar ik ben te weten gekomen (te laat)dat hij die zomer er zeker 8 heeft gevraagd over te komen,uit Nederland,Engeland,Belgie enz.Allemaal liefdes uit voorbije jaren bijeen gespaard.Bij hun vrienden kun je niet te rade gaan,want die hebben ook een assortiment van vrouwen.Zij dekken elkaar met leugens,Want dat kunnen ze,een aanrader is er eens onverwacht naar toe gaan.En ook begin GEEN GELD aan ze te geven.je weet niet waar dat eindigd.Ook moet je weten dat de meeste getrouwd zijn ,ook stat er op hun paspoort BEKAR(vrijgezel)De meeste trouwen in het oosten enkel voor een hoca(plaatselijke priester) en dan komt de huwelijke stand niet op hun paspoort.(evli)is gehuwd.Ik ken er mannen die 2a3 kinderen hebben en doorgaan als vrijgezel.En voor hun(omdat er zoveel enkel voor de sex komen) is het een goede bijverdienste wat geld,soms hoge bedrage af te troggelen.Hun rouwen denken dan dat er aan de kust veel geld te verdienen is,en de mannen laten hun zeker niet over komen.
Zo,dit is int kort een grote waarschuwing,en het kan ieder overkomen.Hun romantiek naar vrouwen is ENORM.DUS....
^Naar boven

  <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   >> blijf op de hoogte