Turkse vlag Uw Turkije

Turkije reisverslagen

Voeg hier uw reisverslag toe, we zijn blij met uw bijdrage !

PrikbordUw oproepen en advertenties kunt u op het prikbord gratis plaatsen.
GastenboekLees hier wat men over ons schrijft, en voeg uw eigen bericht toe.
Uw advertentieZet uw reclame op een van de meest bezochte Turkije site!

Momenteel 9 bezoekers online - Reisverslagen werden vandaag: 8330 * bezichtigd.

christine (2010-06-20)
het was mijn eerste reis naar turkije en dan ook ineens de mooiste ervaring in mijn leven , ik ben er nu nog maar vertrek de 29ste terug naar belgie de reden vanwegen deze bezoek aan turkije was door mijn grote geliefde we leerden elkaar kennen via internet en de klik was er meteen
een maand paseerden en ik besloot om de vliegtuig in mijn 1tje te nemen en om hem en turkije te onmoeten
ik heb een hekel aan vliegen maar zetten mijn angsten aan de zij kant
ik weet nog heel goed toen ik op de luchthavan aan kwam in turkije
belde ik mijn vriend op en zei ik heb het overleefd ik ben er
het duurden even voor ik mijn baggage had
ik kwam in de hoofd zaal binnen en ging opzoek naar mijn grote geliefden
ik zag hem ineens en loopte met mijn baggage naar hem toe
hij kon het eerst niet geloven dat ik er werkelijk was hij raakte mijn gezicht aan en lachte je bent hier echt
de eerste dag was zeer romanties
hij vertelde me enorm veel over turkije en istanbul waar ik nu momenteel nog ben , ik leerden zijn moeder kennen en zijn broer wat best wel spannend was aangezien zijn moeder enkel turks kan praten
maar was best wel een mooie ervaring
ik leerden turkije kennen als of ik in een sprookje leefden
als buitenlander bekijken ze je niet vreemd maar zijn ze zeer vriendelijk
ik studeer nu zelfs in mijn eentje turks soms als mijn vriend thuis komt van zijn werk help hij me wel maar meestal moeten we er wel om lachen
het eten is een hele aanpassing normaal drink ik ook niet graag water maar dankzij de hitte hier ben ik het al gewoon het water
hier in istanbul zie je overal daklozen honden best wel zielig
en het leven is hier ook heel zwaar
mijn vriend is 21 jaar maar hij werkt zich suf om toch wat geld op tafel te kunnen leggen
hij werd op de luchthaven van ataturk voltijds
en verdient maar 600 euro per maand
en als je hier wilt wonen is het heeeeell moeilijk om een job te vinden
maar als je als buitenlander hier op bezoek komt leef je echt in een sprookje
met pijn in het hart zal ik terug vertrekken
maar terug komen doe ik zeker
niet alleen vanwegen mijn vriend
maar ook omdat turkije 1 van de intresanste landen is om te bezoeken
^Naar boven
welmi (2009-10-05)
Maandag : 05-11-2009 ,

Goedenavond , iyi aksamlar aan men Turkse vrienden ,ik mis hun wel nu ik weer in Nederland bent zit ik wel te denken van hoe of wat .
Wat voel ik me toch relax als ik daar bent , ik weet niet maar !! ik moet zelf nog naar het land waar men ouders vandaan komt .
Maar ik voel me nog niet klaar laat ik het zo zeggen , om er naar toe te gaan terwijl het daar heel prachtig is (ligt eraan waar je bent) , maar daar zijn mooie palmbomen en mooie witte stranden .
Maar het trekt me nog miet hoe gek het ook mag klinken , maar Turkije dat trekt me echt , niet dat ik daar al iemand hebt leren kennen en goed contact mee hebt .
Nee !! ik voel me echt thuis , vindt het bijzonder het cultuur en die mensen die je daar leert kennen , zijn heel anders dan , die hier in Nederland wonen niks verkeerd bedoeld hiermee .
Want hier wonen ook schatten van mensen , maar ik voel de contacten anders messchien ik hoor ,?? want ik spreek voor mezelf dan . Maar ik respecteerd het cultuur , zoals ik eerder zei , ik heb iemand leren kennen , heb goede contacten maar hij moest trouwen .

Maar alles is gelopen zoals het moest lopen denk ik , ik ben een christen van afkomst en hij natuurlijk moslim , ik heb zelf met hem zitten praten van hoe hij het allemaal moet verwerken en wat hij wil gaan doen omdat hij dat wou , hij weet dat hij het er rustig met me over kon praten . Hij gaf veel om me , maar werd moeilijk gemaakt door omstandig heden.
Maar het land waar men ouders vandaan komen wonen ook moslims , en heb zelf als ik het goed hebt ook moslim familieleden , hij begreep niet waarom ik geen moslim was, ik kon het hem niet duidelijk maken omdat ik het zelf ook niet weet .
Men ouders leven niet meer anders , had ik het wel gevraagd , ik wel .
Ik ben dit jaar 2009 weer naar men vakantie plaats gegaan , ik heb men (ex)vriend weer gezien, maar je voelt echt dat het gevoel blijft als twee mensen echt om mekaar geeft, ik heb voor men gevoelens groot gehouden , maar hij zag en weet dat ik hem lief hebt .
We hebben gepraat hij kon zelf zijn gevoelens niet verborgen houden , we geven echt om elkaar , hoewel ik voor gek wordt verklaard door anderen , ik zeg maar anderen omdat ik geen namen uit respect wilt noemen .
We praten veel omdat we weten wat we aan mekaar hebt , is dat stom als ik het zo mag zeggen , ik weet hij hebt een vrouw en een kind nu !!! en ik probeer op mijn manier dan ook een gesprek te voeren met hem als hij dat zelf wil , en het ook aan geeft , van hoe hij voelt ondanks alles .
Maar ik weet hij doet zijn best in alles hij is erg trots op z\'n zoontje , en op zijn vrouw, maar het laatste wil hij niet zoveel over hebben als hij met mij is.
Ik zei! je moet gewoon over kunnen praten ik vindt het niet erg , wat gebeurd is is gebeurd , ze is je vrouw nu.... en je hebt voor haar gekozen , en ik ben je goede vriendin .
We zijn echt goede vrienden , ik weet niet of ik hem volgend jaar weer zie , daar ga ik niet van uit , van zijn kant wel ik zei ik beloof niks , we bellen en we MSN als we de tijd hebben , ik ben en blijft je goede vriendin dat heb ik altijd tegen hem gezegd .
Waarom zegt men die al een tijdje op vakantie zijn geweest in Turkije , dat de Turkse mannen niet te vertrouwen zijn , ik weet wat hij allemaal hebt gedaan nadat hij het zelf gezegd had , daarom zei ik tegen hem ja !!!!! maar wie kaats ..... kan de bal !!! terug verwachten .
En dat besef hij nu , nu hij getrouwd is , hij hebt zijn verplichtingen
Maar wat kan je er aan doen , nu er wordt gezegd , \"ik mis je en ik kan niet zonder je\" , ik vindt op mij beurt ???????? want ik wil geen tweede keus zijn en geen verdriet meer, we zijn vrienden en dat moet zo blijven .

Maar Turkije !! ik vindt je mooi en wie weet ga ik nog met vrienden of alleen ik weet het nog, niet .
De tijd zal het leren en ik leef nu met de dag , gisteren is geweest vandaag is vandaag , en morgen en nieuwe dag de toekomst .
Echt ik vindt het een mooi land en er zijn nog mooie plaatsen die waard zijn op er na toe te gaan maar daar moeten we nog uit zoeken tot gauw weer Turkije . xxxxx Gr: Welmi

P.S. dit is het laatste vervolg van men verhaal vanuit 2008 .

^Naar boven
Aldo Almu (2009-06-09)
Merhabaaaa, onbekende lievde, ik hoop u leven alles goed gaat.
Dus Leving is,
Een stukje brood,
Een druppeljtes water,
En een dippe zucht.....!
dus....????
^Naar boven
mieke (2009-02-23)
juli 2009.
voor het eerst op vakantie met het vliegtuig, en dan ook nog naar Turkije!
Vol spanning gingen we er heen, niet echt wetend wat ons te wachten stond.
Nou ik kan u vertellen, het is echt heel erg goed bevallen. We zaten in een klein hotelletje, lekker knus en supervriendelijke mensen.We zijn 14 dagen in Kusadasi geweest,hebben elke dag rond gelopen en diverse mensen leren kennen.
Het is ons zelfs zo goed bevallen dat we hebben besloten om er te gaan wonen in de toekomst. Dat vergt eerst nog wel wat speurwerk. Je moet wel van te voren weten waar je aan begint natuulijk. En die informatie verkrijgen valt eerlijk gezegd niet mee moet ik zeggen. De huizen zijn toch zeker vergeleken met hier spotgoedkoop, maar voor mij persoonlijk nog net iets te duur, dus wij moeten nog even sparen voor het zover is.
Toch gaan we dit jaar nog even 14 dagen terug naar Kusadasi om weer even \"het gevoel\" terug te krijgen. Even bijtanken.
Turkije...echt een aanrader dus.

mieke
^Naar boven
welmi (2008-12-04)
men vervolg van (2008-11-17 ), ik sluit het verhaal met dit stukje heb Turkye prachtig gevonden en wil dan ook andere plaatsen gaan bezoeken .
want er zijn ook hele leuke plaatsen die moeite waard is om er naar toe te gaan . en dat ga ik doen ook messchien alleen of met een goede vriend
of vriendin . men turkye\'se vriend gaat trouwen dat heb hij me verteld , we hebben hele goede contacten , heb veel gevraagd en gepraat met hem dat wou hij zelf . ik heb opgemerkt dat niet voor ieder het zelfde is ,
( gelukkig niet ) maar uit respect voor hem zelf trouwd hij . ik heb alle begrip ervoor voor wat hij gaat doen . ik heb wel gezegd en gevraagd trouw uit liefde en maak die stap niet te moeilijk voor je zelf dan het al is .maar als je het zelf wil dan moet je haar ook aan haar wensen voldoen ,zoals jij zelf van haar verlangt . het is een persoon die goede vriend van mij die het makkelijk opneemt met bepaalde verantwoordelijke dingen . en het besef niet zo goed onder ogen wilt zien . maar dat is de trost denk ik . hij wil wel dat wij elkaar blijft zien en de contact blijft behouden . de contact kan altijd via email geen probleem , maar elkaar blijven zien nee dat kan niet . ik heb gezegd je ben iemands wederhelft haar man . je kan van je zelf niet verwachten dat het zomaar kan .
en voor mij helemaal niet , ik heb besloten een goede vriendin te zijn voor hem als hij iemand nodig hebt om te praten . als ik iemand hebt of wil, wil ik hem alleen voor me zelf .maar schijnbaar moet het kunnen volgens hem ? . verder wil ik zeggen ik heb genoten in Turkye en onder de mensen leuke contacten gehad en terug gekregen . niet ieder Turkye\'se man of vrouw doet en denkt het zelfde ik heb respect voor cultuur maar soms begrijp ik het niet . o hij trouwd geen vrouw uit zijn eigen cultuur , ik heb hem heel veel liefde en geluk toegewenst . we blijven vrienden .

^Naar boven
welmi (2008-11-17)
men reisverhaal begint zo , het was dit jaar 2008 . ik had een moeilijke tijd achter de rug , was ziek geweest moest ander werk zoeken tot dat ik wat vindt . nou dat had ik gelukkig gevonden in twee maanden tijd . maar ik verlangende zo graag om even er tussen uit te gaan . totdat een famillie lid me benaderd van wat ga je in juni doen . ik vroeg hoezo nou als ik jou was zou ik maar in de eerste week maar gaan inpakken . ik zei inpakken waarvoor , nou zei men famillie je gaat lekker met ons mee naar
Turkye . Turkye zei ik maar ik kan niet zomaar weg hoor . maar onder tussen was alles al geregeld dus zogezegd zogedaan. we gingen in de maand juni was zenuwachtig een beetje had namelijk nog nooit gevlogen, maar vondt het prachtig . aangekomen bij het des betreffende airport voelde ik me alsof ik daar al jaren kwam , toen we buiten bij de hoofdingang stonden te wachten op ons vervoer voor naar
het plaatsje Mamaris te gaan .ik was heel rustig en voelde me zo goed die
anderhalve durende rid voor naar plaats van bestemming . aangekomen bij het hotel werden heel hartelijk ontvangen , we spreken af dat we eerst gingde uitrusten , want we vertrokken van 06:30 uit Amsterdam /18:00 Turkyes tijd aan . we verfrisde ons eerst wat op en gingen wat drinken in het hotel . daarna gingen we op vrienden bezoek , ik vond het mooi de omgeving hoe de strand erbij ligt en de bergen erom heen prachtig .men famillie leden kende al wat mensen daar en had al hele goede contacten gemaakt , ik was niewsgierig hoe ze leven maar het was hartelijk en relax niks moet gewoon rustig . de gehele volk trouwens met wie ik tijdens de vacantie in contact ben gekomen was super . leuke winkels en de bazar vond ik ook leuk om inte lopen . we gingen verder de bazar in om andere vrienden te groeten , men eigen mening over het bevolking die in dat plaatsje woonde ik vond ze heel modern aangelegd in kwa kleding
omgang maar dit is men eigen mening dan . ik heb genoten op het strand en uitgaan super , maar ja er komt een tijd dat je terug moet . en dat vondt ik niet zo leuk , zeker niet als iemand hebt ontmoet daar . ik had maar gezegd vergeet me maar en pak de draad ermaar weer op , en doe je dagelijkse dingen wat je altijd gewend bent om te doen . maar dat kon hij
niet , ik zei natuurlijk wel . ik zag dat hij het moeilijk had . maar voordat ik naar Turkye ging werd me al gefluisterd dat de mannen niet te vertrouwen waren .ik ging naar huis , vooraf hadden we nummers gewisseld
ik zei nog voordat ik de bus in ging het komt allemaal weer goed messchien zien we mekaar weer ik weet het niet .ik beloof niks oke en stapte de bus in , ik moet wel toegeven en zeggen ik had het moeilijk in de bus maar liet het niet merken aan men famillie . ik was bang en wilde niet verliefd worden voordat ik het zeker voor het zekere hebt en wist .
die maanden die erop volgde had hij mij veel sms berichtjes gestuurd we hebben ook met elkaar gesproken door de telefoon .maar zolas ik het al zei ik was bang , omdat ik al veel teleurstellingen in Nederland zelf had meegemaakt en het was niet eens en turk ? maar laat deze turk mij toch een verdriet bezorgen die ik niet eens verdiend . dit maakte ik mee in de maand half augustus/september 2008 . maar alles is wel openlijk uitgepraat naar mekaar toe van hoe of wat .hij bied zen excuus aan opdat hij niet meer wist wat hij moest doen hij dacht dat ik het wel red zo als hij zegt van het is beter dat je me niet meer beld en ziet . nou dan moet je net mij hebben , van wat??? krijg ik nou de wind van voren terwijl jij mij uitgenodigd hebt . het is niet mij probleem dat jij geen kant op kan
omdat jij twee vrouwen had laten overkomen ,ik zei wij vrouwen in Nederland (niet alle vrouwen) houden daar niet van we delen niks en anders om ook niet . ja ik heb men zegje gedaan . hij beloofde mij dat hij het goed zal maken want hij wilde me niet kwijt , ik zei ja en hoe verder hij wilde de ander niet omdat er dingen is gebeurd voordat wij mekaar leerde kennen .en dat wou hij eerst recht zetten met haar , en verder met mij . ik zei alleen dat ik geen tweede keus wilde zijn , het alles of niets . niet dat ik hem onder druk wilde zetten nee , ik heb hiervoor zoals ik gezegd had veel meegemaakt ervaring rijker zou je zeggen . maar ik zie dingen van ,je kan niet alles over 1 kam scheren
ze zijn niet allemaal zoals men het zegd . en dat hij ook eerlijk alles
opgebiecht en gezegd had hij verwachte en voelde en wilde . nu zijn we verder met elkaar we houden contact en wil met elkaar als het allemaal mee loopt met dingen vragen en regelen om bij elkaar te zijn .we praten met elkaar en wissellen van woorden en meningen over elkaars cultuurs verschillen en proberen het te begrijpen zonder hiervoor ruzies voor te maken . de respect is naar elkaar toe dat zeg ik je wel . men zegt liefde op afstand is nooit goed , vooral als je met iemand van uit Turkye hebt .
maar als het aan beide kanten het zelfde is ondanks het cultuurs verschil
en je wilt met elkaar verder , waarom wordt het zo\'n heisja van gemaakt eigenlijk . we hebben mekaar beloofd en dat houden we ook zo dat als van allebei de famillie\'s het niet mee eens zijn , dat we elkaar steunen , en beloofde elkaar als een van de twee het niet uit houd ondanks alles het eerlijk zal zeggen . vandaag 17-11-08 hebben we contact hebt hiervoor al kennis gemaakt , met z\'n famillie van neef nicht tot z\'n moeder we lopen niet te hard van stapel we doen het rustig aan .zo wie zo ben ik heel vrij met denken , hebt hem gezegd dat ik veel om hem geeft , maar ben bereid voor hem dingen te overwegen als het voor hem erg moeilijk wordt wordt gemaakt omtrend mij. hij is iets jonger dan mij namelijk . weet je dat ik hem ook gezegd hebt waarom neem geen meisje of vrouw van je eigen cultuur eigenlijk ik zie mooie vrouwen tussen lopen . hij zei niet alle vrouwen en meisje willen het .en ik val op andere culturen . om dit zo te zeggen hij hebt hiervoor een heel andere levens wijze , lekker werken en uitgaan de ene vrouw leuk dan die ja tot dat,je die ene ontmoet en
of ziet hoe je het wilt zeggen ja dan moet je denken en keuze maken van hoe of wat . maar ik heb een hele leuke tijd in Turkye gehad ik zou zo er na toe gaan en me vestigen ik voel me heel goed als ik daar ben het is net of ik daar thuis hoord echt . over dit alles de tijd zal het leren . we geven om elkaar en houden van elkaar . even dit nog , ik ben niet op in gegaan dat men zegt ze zijn niet te vertrouwen , ben zelf gaan ondervinden of dat wel zo is . ik geloof niet alles voordat ik het zelf gezien hebt of hebt ondervonden . BEDANKT gr: Visje .
^Naar boven

  <<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   >> blijf op de hoogte