Uw Kusadasi
Tweede huis in Kusadasi

Kusadasi

Excursies vanuit Kusadasi - Afstanden vanaf Kusadasi - Huizen in Kusadasi - Foto's nationaal park

In de antieke tijd had de Meander Vallei twee havens; de Alasulug (bij Efeze) en Balat (bij Miletus). Maar doordat de Meander rivier in de loop van de tijd zoveel slib naar de zee heeft gedragen, verzandden de havens. En er werd een nieuwe haven gebouwd daar waar nu Kusadasi ligt.
De handel werd lange tijd gedomineerd door Italiaanse handelaren uit Venezie en Genua die die haven de naam Scala Nuova gaven.
Er ontstond een soort handels kolonie met consulaten, pakhuizen en kooplui.
De Turken vestigden zich bij voorkeur aan de berghangen van Pilavtepe bij Andizkule 5 km van het centrum Kusadasi.
In de 17’de eeuw kreeg Kusadasi haar Osmaanse gebouwen door de gouverneur van de provincie Aydin; Oguz Mehmet Pasa. Hij liet stadsmuren, waterleidingen en een kulliye bouwen. Een kulliye is een Osmaans sociaal gebouwencomplex en bestond in Kusadasi uit een gasthuis, een bad en een moskee.
Kusadasi was het eerste toeristisch centrum van Turkije en vanaf 1960 werden er vele vakantiedorpen, hotels en motels gebouwd, de haven werd uitgebreid en er werd een nieuwe jachthaven gebouwd.

Jachthaven Kusadasi Fotoalbum Kusadasi - Cruise Kusadasi Cruise Haven Kusadasi

Het klimaat, de historische bezienswaardigheden in de nabije omgeving en de vele zandstranden bevorderden het toerisme.
In totaal heeft Kusadasi ca. 20 km aan zandstranden bij Ladies Beach, Love Beach, Akyar, Otuzbir, Aslanburnu, Karaova, Guzelcamli, Kalamaki, Ilyaz Aga, Dipburun en Tavsanburnu. Daarnaast heeft Kusadasi rotsige baaien die het gebied ook voor duikers interessant maakt.
Voor de baai van Kusadasi Guvercinada (Duiveneiland) die met het vaste land door een weg verbonden is. Op het eiland ligt een Byzantijnse Burcht, die in de Osmaanse tijd als controle punt tegen piraten werd gebruikt. In het midden van de burcht is een toren waar de bewakers leefden. Tegenwoordig zijn er in de burcht een discotheek, cafés en restaurants.

Rondom Kusadasi bevinden zich 3 grote aquaparks, als alternatief voor de vele stranden. Aquapark Adaland behoort tot de grootste van Europa en ligt 4 km ten noorden van Kusadasi. Aquafantasy is een creatief opgezet aquapark en ligt 5 km ten noorden van Kusadasi. Longbeach Aquaresort ligt 5 km ten zuiden van Kusadasi en is de kleinste van deze drie. Alle drie aquaparks hebben gratis shuttle naar de stad.

Gemiddelde temperaturen van Kusadasi:
ºC Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Lucht 10 11 13 19 25 29 34 37 28 23 17 13
Zee 1515151619222423222018 17

Actueel weer in Kusadasi -- Skigebied

Kusadasi - Ladies Beach

Live Webcam

De naam Ladies Beach komt van Kadinlar Plaji, dit strand was vroeger alleen de vrouwen voorbehouden.
Het strand ligt 5 autominuten van het stadscentrum verwijderd, (te voet ca. 20 minuten).
Op het 1 km lange zandstrand zijn zonneschermen, ligstoelen en douches te huur, aan het strand worden ook diverse watersporten aangeboden.
Direct boven het strand bevindt zich een voetgangersboulevard met meerdere pubs, cafés, restaurants en de open-air disco's Cuba en Dream Boys.

Kusadasi - Kirazli

Ontbijten in Kirazli dorp nabij Kusadasi

Het dorp Kirazli ligt ca. 11 km van Kusadasi in de bergen omgeven door vele fruitgaarden.
Kirazli is niet toeristisch en omgeven van een mooie vruchtbare omgeving waar in het dorp origineel dorpsontbijt (Köy kahvaltisi) de hele dag door aangeboden wordt.
Dit rijk en smakelijk ontbijt bestaat uit olijven, kaas, gebakken ei, tomaten, honing, zelfgemaakte jam,druiven, een soort kleine pizza en thee.
Elk jaar in Juni wordt in het dorp het Kersen-feest gehouden waarbij de locaal aangebouwde ecologische producten worden aangeboden.

Kusadasi - Omgeving

Ca. 30 Km ten oosten ligt het dorp Germencik met een mooie stuwmeer, ideaal voor een picknick uitstapje.

Kusadasi Telefoonnummers

Naar boven

Uw Kusadasi, toevoegen aan uw favorieten
Design and Copyright ©2004-2013 by TapuTeam. Alle rechten voorbehouden.