Uw Turkije
Wetgeving Turkije


Bilateraal verdrag

Nederland heeft met Turkije al heel lang een bilateraal verdrag dwz. alle rechten die een Turk in Nederland heeft, heeft ook een Nederlander in Turkije.

Kopen, verkopen

Net zoals een in Nederland woonachtige Turk, een huis kan kopen, huren, verhuren of verkopen, heeft een Nederlander in Turkije dezelfde mogelijkheden.

Koopproces

Nadat u een kavel of huis heeft gekozen en de prijs overeen is gekomen, wordt bij buitenlandse kopers een aanvraag bij de desbetreffende legerleiding ingediend.
Dit is nodig omdat volgens art. 2565, de wet op de militaire verbodszone en de wet op de veiligheidszone, personen van buitenlandse herkomst in de verboden militairzones 1 en 2, en in de veiligheidszone`s geen bezit kunnen verwerven.
U kunt pas tot de koop overgaan als uit het antwoord van de legerleiding blijkt dat het betreffende onroerend goed zich niet in een militaire verbodszone of veiligheidszone bevindt.

Daarna gaat u samen met de verkoper naar het kadaster (openbaar register van onroerende goederen) en het eigendomsbewijs (tapu) wordt op uw naam gesteld, tegelijkertijd overhandigt u de overeengekomen koopsom.

Vertaling Tapu

Gaat het om nieuwbouw, dan heeft u aansluitend een woonvergunning (iskan) voor het gebouw nodig, deze wordt verstrekt nadat gecontroleerd is of de aannemer alle sociale lasten van zijn werknemers heeft voldaan.

Bouwen

U laat uw bouwplannen omzetten door een architect, daarna moet dit bouwplan door de architect, imar plani, goedgekeurd worden en krijgt u een bouwvergunning imar musadesi.

Verzekeringen

Sinds 27.12.1999 is er de wet op "verplichte verzekering tegen aardbeving", - Zorunlu Deprem Sigortasi - Wetno. 587, welke gepubliceerd werd in de Resmi Gazete (Overheidskrant) , no. 23919.  De verzekeringshoogte is afhankelijk van de oppervlakte en de regio.


Turks Eigendomsrecht   Turks advocatenkantoor   ^ Turkije

  Uw Turkije, www.tapu.nl, toevoegen aan uw favorieten
Design and Copyright 2004-2013 by TapuTeam. Alle rechten voorbehouden.