|
Doe de saffraan draadjes in een kommetje met warm water en laat deze
intussen weken.
Was het meel van de rijst met koud water.
Doe het in
een pan met 1 liter water en laat de rijst ca. 30 minuten gaar koken.
Los de maizena in wat koud water op en maak hiervan een glad papje, voeg deze en de
saffraan bij de rijst.
Voeg het suiker en de krenten erbij en laat het gehele nog een 20 minuten op een zacht vuurtje koken.
Verdeel de rijst in
kommetjes en laat het afkoelen. Strooi de noten en eventueel de granaatappel
pitjes ter versiering over de rijst.
Voor de siroop :
Water en suiker aan het koken brengen, 10 minuten laten in koken, citroensap
bijvoegen.
Eventueel schuim weghalen en koud laten worden.
Voor de deeg:
Boter in een pan laten smelten, water toevoegen en koken laten. Dan meel geleidelijk toevoegen en 10 min. door laten koken.
Van de haard nemen
en iets laten afkoelen. Daarna geleidelijk de eieren toevoegen en goed tot een deeg kneden. Uit de massa walnoot-grote kogeltjes vormen. De handen iets
inolien en uit de kogeltjes, ovale stukjes vormen, in het midden met de vinger over de lengte iets indrukken.
In de verhite olie beide kanten, goudbruin
bakken. De koude siroop over de hete stukjes geven. 15 min. laten intrekken en serveren.
De vijgen wassen en in grove stukken snijden. Met een halve glas water de vijgen koken totdat ze zacht zijn.
Maismeel, aan de melk toevoegen en tijdens het koken voortdurend roeren totdat het romig
wordt.
Suiker en vijgen aan de melk toevoegen en nog 5 min. koken.
Nadat het afgekoeld is op borden doen en garneren met de geraspte
pistaches.
Voor de siroop:
Om de siroop te maken, het water met de suiker koken. Vlak voordat u het siroop van het vuur haalt de citroen toevoegen.
De siroop moet afkoelen
alvorens u deze op de warme Kunefe geeft.
De Kunefe deeg in kleine stukjes snijden, de gesmolten boter goed vermengen met de gesneden Kunefe.
Een deel
van de boter op de 4 borden voor de Kunefe, uitsmeren.
De helft van de Kunefe, in de borden doen, eroverheen de kaas strooien.
Met de andere helft
van de Kunefe, de kaas bedekken.
Voordat u begint met koken, de Kunefe goed vastdrukken zodat het tijdens het koken niet uit elkaar valt.
Tijdens het
koken de Kunefe, een paar keer omdraaien zodat beide zijden goed gaar zijn, daarna van het vuur halen.
Afgekoelde siroop op de warme Kunefe gieten.
Voor de siroop:
De yufka, dunne platte deeg, op een vlakke ondergrond spreiden.
De margarine in een pan laten smelten en de yufka met een gedeelte van de gesmolten
margarine insmeren.
De kadayif uit elkaar trekken en over de yufka leggen, daarna de gesmolten margarine over de yufka uitgieten.
De geraspte
walnoten over de yufka leggen en de yufka met inhoud oprollen en circa 1,5 uur in de koelkast leggen.
De yufka rol in 2,5 cm brede schijven snijden, en in
met margarine ingesmeerde pan leggen.
Op een middelmatige vuur in de oven 20 min. bakken.
Met het melk en de suiker een siroop bereiden, door het samen te
koken.
Als het siroop afgekoeld is, over de schijven gieten.
Aansluitend met geraspte walnoten garneren en serveren.
Excursies
Taalcursus
Turkse Tolk
Beedigde Vertalingen
Islamitisch Kalender
Kusadasi
Sport
Tips
Basisbeginselen
Bloemen
Kruiden
Namen
Werkwoorden
Afstanden
Antalya
Eufraat en Tigris
Istanbul
Kusadasi
Turkse desserts aan uw favorieten toevoegen
Design and Copyright ©2004-2015 by TapuTeam. Alle rechten voorbehouden